Tuesday 11 December 2012

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

          Την Κυριακή 9η Δεκεμβρίου 2012 στην Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος Harrow και Περιχώρων (BΔ Λονδίνου) οργανώθηκαν δύο ενδιαφέρουσες εορταστικές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις: 
 
Α).     Το μεσημέρι, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε στην Κοινοτική Αίθουσα το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι. Το οργάνωσαν τα μέλη της Βοηθητικής Αδελφότητας Κυριών & Δεσποινίδων «Η Αγία Αγάθη», στην οποία προεδρεύει η κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου. Όλο το εκκλησίασμα επισκέφθηκε την ωραία έκθεση που είχε με μεγάλη επιμέλεια και αγάπη ετοιμασθεί. Η Αδελφότητα εισέπραξε τελικά το ποσόν των £1000 από την πώληση των διαφόρων αντικειμένων του Παζαριού. 

Β).     Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε μια ευχάριστη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, με δείπνο και μουσική, στο ωραίο ψαρεστιατόριο Sea Pebbles στην περιοχή Hatch End του ΒΔ Λονδίνου. 

          Το δείπνο, στο οποίο συμμετείχαν πλέον των 100 ατόμων, ήταν προσφορά του ιδιοκτήτη του ψαρεστιατορίου κ. Σάββα Ανδρέου (Εκκλ. Επιτρόπου), της συζύγου του Μαρίας και της καλής τους οικογενείας. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παντελής Δημοσθένους αφού ευχαρίστησε τους οικοδεσπότες για την προσφορά τους, ανακοίνωσε πως το οικονομικό προϊόν της εκδήλωσης ήταν £3000. 

          Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, ευχαρίστηκε κατ’ αρχάς εγκάρδια τον προσφέροντα το δείπνο κ. Σάββα Ανδρέου, και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης. Κατόπιν ομίλησε για την αξία και σημασία των εορταστικών εκδηλώσεων οι οποίες σχετίζονται με εκκλησιαστικές πανηγύρεις. Το εν λόγω δείπνο ήταν «Χριστουγεννιάτικο», κι αυτό έφερε στο μυαλό όλων τη μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων, η οποία όπως επεσήμανε ο π. Αναστάσιος θα πρέπει να τιμηθεί από όλους με τον Χριστό στο κέντρο των εκδηλώσεων. Ο ομιλητής τόνισε επίσης πως οι εορτές στην Ελληνορθόδοξη Παράδοση φέρνουν στο προσκήνιο και υπογραμμίζουν τις παραδόσεις και τα έθιμα της Φυλής μας, τα οποία βιώνονται εμπειρικά, στην Εκκλησία, στην Κοινότητα και στις οικογένειές μας, στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν πάντα οι παππούδες και οι γιαγιάδες, στους οποίους η Ομογένειά μας επενδύει τις ελπίδες της για τη διατήρηση και καλλιέργεια της αθάνατης Ελληνικής Γλώσσας και της Ελληνορθόδοξης Ταυτότητάς μας.

No comments: