Monday 15 October 2012

Συναυλία Κυπριακών Τραγουδιών

Την Κυριακή 14η Οκτωβρίου τ.έ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος Harrow στο ΒΔ Λονδίνο πραγματοποιήθηκε Συναυλία Κυπριακών Τραγουδιών. Τη Συναυλία παρουσίασε η Χορωδία και η Ορχήστρα της Ένωσης Κυπρίων Αγγλίας (ΕΚΑ), υπό την εμπνευσμένη διεύθυνση του μουσικοσυνθέτη κ. Μιχαλάκη Μιχαηλούδη.

 
Το Πρόγραμμα αποτελούνταν από 20 τραγούδια. Τη μουσική διασκευή όλων των τραγουδιών είχε ο μαέστρος κ. Μιχαηλούδης. Την Χορωδία - Ορχήστρα και το ακροατήριο καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παντελής Δημοσθένους.

 
Συγκίνηση προκάλεσε η ερμηνεία των τραγουδιών στους ακροατές, γιατί έφερε στη μνήμη την αγαπημένη και εσταυρωμένη Πατρίδα της μεγάλης πλειοψηφείας των Ομογενών της Αγγλίας, τη Μεγαλόνησο Κύπρο, με τη μεγάλη ποιητική και μουσική της παραγωγή. Η όμορφη και εύηχη Κυπριακή διάλεκτος έρεε γλυκά σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας, και πλημύρισε την Αίθουσα με εύοσμα λουλούδια, χρυσοπράσινα φύλλα, άσπρα τριαντάφυλλα, βασιλικά, γιασεμιά...


Η μουσική μας παράδοση, αλληλοπεριχωρούμενη με την ποίηση, είναι και παραμένει πάντα μια μεγάλη παρηγοριά και απαντοχή για τους Έλληνες όπου γης, ιδιαίτερα σε περιόδους που χαρακτηρίζονται από ποικίλες κοινωνικές και άλλες δυσκολίες.
 

Μετά το τέλος της Συναυλίας τους πρωταγωνιστές της ευχαρίστησε ο Ιερ. Προϊστάμενος Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, προσφέροντας αναμνηστικά δώρα στον μαέστρο, στη σοπράνο κα. Παναγιώτα Γεωργίου, η οποία είχε την πρωτοβουλία και την φροντίδα για την εν λόγω εκδήλωση, αλλά και σε όλα τα μέλη της Χορωδίας - Ορχήστρας. Κατόπιν, οι Κυρίες της Βοηθ. Αδελφότητας «Αγ. Αγάθη», δεξιώθηκαν με πλούσια και εύγευστα κεράσματα όλους τους παρισταμένους.

No comments: