Saturday 27 October 2012

Πάρτι Κοινοτικής Νεολαίας

Η Κοινοτική μας Νεολαία, στην οποία προεδρεύει ο Άντον Γεωργίου, τ. Βουλευτής της Βουλής των Νέων της Αγγλίας, έχει οργανώσει για απόψε μια ωραία κοινωνική εκδήλωση - πάρτι, με μουσική και χορό.
 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα και την προστατευτική μέριμνα της Επιτροπής Γονέων του Ελληνικού Κολεγίου Αγ. Παντελεήμονος, στην οποία προεδρεύει η Δρ. Ξένια Καντάρη. Η Επιτροπή Γονέων προσέφερε τα κεράσματα, ενώ ο τυπογράφος Ανδρέας Ματεΐδης προσέφερε τα εισιτήρια και τα λαχεία.
 

Παιδιά οικογενειών της Ομογένειας, από την Κοινότητα και το Κολέγιό μας, αλλά και φίλοι των δικών μας νέων, συνάχθηκαν απόψε στη φιλόξενη Κοινοτική μας Αίθουσα και διασκεδάζουν ωραία, φιλικά και πάνω απ΄ όλα ελληνικά!
 

Η ελπιδοφόρα Νεολαία μας είναι και παραμένει πάντα στο κέντρο του ενδιαφέροντος και της φροντίδας μας. Με τον ενθουσιασμό και την ορμή της μας δίνει χαρά και μας πλημυρίζει αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον.

Monday 15 October 2012

Συναυλία Κυπριακών Τραγουδιών

Την Κυριακή 14η Οκτωβρίου τ.έ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος Harrow στο ΒΔ Λονδίνο πραγματοποιήθηκε Συναυλία Κυπριακών Τραγουδιών. Τη Συναυλία παρουσίασε η Χορωδία και η Ορχήστρα της Ένωσης Κυπρίων Αγγλίας (ΕΚΑ), υπό την εμπνευσμένη διεύθυνση του μουσικοσυνθέτη κ. Μιχαλάκη Μιχαηλούδη.

 
Το Πρόγραμμα αποτελούνταν από 20 τραγούδια. Τη μουσική διασκευή όλων των τραγουδιών είχε ο μαέστρος κ. Μιχαηλούδης. Την Χορωδία - Ορχήστρα και το ακροατήριο καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παντελής Δημοσθένους.

 
Συγκίνηση προκάλεσε η ερμηνεία των τραγουδιών στους ακροατές, γιατί έφερε στη μνήμη την αγαπημένη και εσταυρωμένη Πατρίδα της μεγάλης πλειοψηφείας των Ομογενών της Αγγλίας, τη Μεγαλόνησο Κύπρο, με τη μεγάλη ποιητική και μουσική της παραγωγή. Η όμορφη και εύηχη Κυπριακή διάλεκτος έρεε γλυκά σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας, και πλημύρισε την Αίθουσα με εύοσμα λουλούδια, χρυσοπράσινα φύλλα, άσπρα τριαντάφυλλα, βασιλικά, γιασεμιά...


Η μουσική μας παράδοση, αλληλοπεριχωρούμενη με την ποίηση, είναι και παραμένει πάντα μια μεγάλη παρηγοριά και απαντοχή για τους Έλληνες όπου γης, ιδιαίτερα σε περιόδους που χαρακτηρίζονται από ποικίλες κοινωνικές και άλλες δυσκολίες.
 

Μετά το τέλος της Συναυλίας τους πρωταγωνιστές της ευχαρίστησε ο Ιερ. Προϊστάμενος Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, προσφέροντας αναμνηστικά δώρα στον μαέστρο, στη σοπράνο κα. Παναγιώτα Γεωργίου, η οποία είχε την πρωτοβουλία και την φροντίδα για την εν λόγω εκδήλωση, αλλά και σε όλα τα μέλη της Χορωδίας - Ορχήστρας. Κατόπιν, οι Κυρίες της Βοηθ. Αδελφότητας «Αγ. Αγάθη», δεξιώθηκαν με πλούσια και εύγευστα κεράσματα όλους τους παρισταμένους.

Sunday 14 October 2012

Εγκαίνια - Consecration

            Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, οι Κηδεμόνες, ο Πρόεδρος κ. Παντελής Δημοσθένους και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, η Πρόεδρος κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου και τα μέλη της Βοηθητικής Αδελφότητας «Η Αγία Αγάθη», οι Εκπαιδευτικές Μονάδες και η Νεολαία της Κοινότητας, έχουν τη μέγιστη τιμή να σας προσκαλέσουν να μετάσχετε στο μοναδικής ιστορικής και πνευματικής σημασίας γεγονός, των Εγκαινίων του νεόδμητου Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος και Αγίας Παρασκευής (660 Kenton Road, Harrow, Middx. HA3 9QN, Tηλ. 020 - 8732 2833, E-mail: PanteleimonGR@aol.com).

            Ξεχωριστός τελετουργικά και ιδιαίτερος θεολογικά ο Εγκαινισμός του Ναού, εκκλησιοποιεί ολόκληρη της ζωή μας. Με την καθιέρωση της Αγίας Τραπέζης δια των Ιερών Λειψάνων, συναγιάζεται, αναγεννάται και μεταμορφώνεται πνευματικά ο πιστός λαός του Θεού, ο οποίος έτσι στερεώνεται ως «Θεού οικοδομή».

            Το Σάββατο βράδυ 3η Νοεμβρίου 2012, θα τελεσθεί -σύμφωνα με το πρόγραμμα- Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και θα ακολουθήσει Αγρυπνία. Την Κυριακή πρωΐ 4η Νοεμβρίου 2012, θα λάβουν χώρα ο Όρθρος, η Ιερή Ακολουθία των Εγκαινίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στη διήμερη μεγαλοπρεπή Τελετουργία θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ.κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, πλαισιούμενος από Ιερό Κλήρο.

Όλοι μπορούν να συμμετάσχουν στις Ιερές Τελετές με την προσωπική τους παρουσία. Επίσης, όσοι επιθυμούν μπορούν να αναλάβουν μία από τις προτεινόμενες χορηγείες, άκρως απαραίτητες για την καλύτερη δυνατή επιτέλεση των ιερών έργων της Κοινότητας. Συγκεκριμένα προτείνονται:

            Ευεργέτης:               £5000
            Ανάδοχος:                £2000
Κλειδούχος:             £1000
Δωρητής:                  £500

To αναλυτικό Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών θα έχει ως εξής:


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ IEΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Σάββατο, 3η Νοεμβρίου 2012

·        Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός………………………….7.00 μ.μ. - 8.30 μ.μ.
·        Ιερό Μυστήριο Ευχελαίου………………………………….9.30 μ.μ. - 11.00 μ.μ.
·        Παράκληση Αγ. Παντελ. & Αγ. Παρασκ…………….11.00 μ.μ. - 12.00 μεσ.
·        Ακολουθία της Μεταλήψεως…………………………..12.00 μεσ. - 12.30 π.μ.
 

Κυριακή, 4η Νοεμβρίου 2012

·        Ακολουθία του Όρθρου…………………………………….8.30 π.μ. - 9.45 π.μ.
·        Ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων…………………….…9.45 π.μ. - 11.30 π.μ.
·        Αρχιερατική Θεία Λειτουργία………………………….11.30 π.μ. - 1.00 μ.μ.


            Επιβεβλημένο καθήκον όλων των πιστών χριστιανών, μελών και φίλων της θεοφιλούς Κοινότητάς μας, είναι να συμπροσευχηθούμε ευλογούμενοι στην πνευματική αυτή πανδαισία, στηρίζοντας συνάμα ηθικά και υλικά το πολύπτυχο έργο της Κοινότητάς μας, που ζωογονεί και τροφοδοτεί ολόκληρη την εγκόσμια πορεία μας και ανοίγει ασφαλώς τις πύλες της αιωνιότητας.